Moord – slachtoffer en dader getuigen

Het slachtoffer Rimbert, vader van 3 kinderen, wordt dood teruggevonden.
Eerst denken politie, parket en nabestaanden dat het om zelfdoding gaat, maar de man blijkt vermoord: gewurgd door een liefdesrivaal na een bewust opgezochte confrontatie.
Annemie, de zus van het slachtoffer, en Pedro, de dader, getuigen.

Moderator_moord_slachtoffer

Annemie, zus van slachtoffer
Impact
“Op het proces stopt de wereld om je heen. Je zit in een tunnel richting verdict. De dader krijgt uiteindelijk de straf die hij verdient: ‘moord met voorbedachte rade’. Voor justitie is de kous af, je hoort daarna niks meer. Als nabestaande blijf je verweesd achter met onbeantwoorde vragen. Je bent boos op alles en iedereen, je stevent tegen 100 per uur af op een inzinking.”

Meer

Moderator_dader_moord

Pedro, dader
Impact
Pedro beseft in de gevangenis ten volle wat hij gedaan heeft en denkt na over de gevolgen voor de nabestaanden. “Ik wilde me op een of andere manier persoonlijk verontschuldigen bij de familie en vertellen wat me zover gedreven had. Niet om mezelf goed te praten, maar om berouw te tonen. Ik heb écht spijt van wat ik deed en ik zie nu vooral de oneindige domheid van die daad.”

Meer

Op de website van Moderator vzw worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt (in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Indien u kiest om niet gevolgd te worden op deze website, wordt er een cookie bewaard in uw browser om uw keuze te onthouden gedurende 1 jaar. Ik ga akkoord, Ik wil niet gevolgd worden
907