Nieuws

Corona Covid-19 maatregelen: samen solidair

Vanuit Moderator vzw nemen we deze Coronacrisis erg au serieux en proberen we er mee voor te zorgen dat het virus zich niet (te snel) verder verspreidt!

Hierdoor zullen onze kantoren tot nader order gesloten zijn, zullen onze medewerkers veelal telewerken en zullen wij geen bemiddelingsgesprekken meer organiseren waarbij fysiek contact vereist is.

De (bemiddelings)diensten van Moderator vzw blijven wel bereikbaar voor mensen met bemiddelingsvragen of andere vragen naar herstelrechtelijke dialoog. Onze medewerkers zijn de volgende weken telefonisch en via mail bereikbaar tijdens de permanentieuren van 9u tot 12u.

Samen met u gaan we op zoek hoe en wanneer we het best tegemoet kunnen komen aan uw (bemiddelings)vragen.

We hopen op uw begrip voor deze uitzonderlijke omstandigheden.

Info en contact voor vragen

www.moderator.be

info@moderator.be of via een mail naar de lokale bemiddelingsdiensten

016 22 63 88 of via de telefoonnummers van onze lokale bemiddelingsdiensten

OPGELET: VERLENGING TERMIJN VACATURE: Coördinator financieel-administratief beleid

Moderator Forum voor herstelrecht en bemiddeling vzw is op zoek naar een nieuwe coördinator bevoegd voor financiën en administratie.  Deze coördinator maakt deel uit van het coördinatieteam te Kessel-lo en heeft een halftijds (50%) contract van onbepaalde duur.

Als coördinator financieel en administratief beleid maak je deel uit van het coördinatieteam en ben je verantwoordelijk voor het financieel en administratief zakelijk beleid van de organisatie. Je werkt nauw samen met je 3 collega-coördinatoren, waarbij ieder eindverantwoordelijkheid draagt voor het eigen domein: Financiën-administratie, inhoudelijk beleid, personeelszaken en communicatie.

Moderator Forum voor herstelrecht en bemiddeling vzw (verder Moderator vzw) is een onafhankelijke en pluralistische vzw actief in Vlaanderen en Brussel-Hoofdstad die bemiddelt tussen slachtoffers en meerderjarige daders van misdrijven en hun (directe) omgeving. Moderator vzw gelooft in de kracht van dialoog tussen slachtoffers en daders, voert een intern beleid van inspraak-samenspraak-samenwerking en draagt de filosofie van het herstelrecht uit in de netwerking met organisaties en in het bredere maatschappelijk debat rond hoe we als samenleving best omgaan met conflicten en misdrijven.

Heb je interesse?  Ontdek dan snel de functieomschrijving en vacature onderin.  Solliciteren kan tot 19 APRIL 2020.

Is het zelf niet direct wat je zoekt, maar ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt, aarzel dan zeker niet om de vacature verder te verspreiden.

Functieomschrijving: coördinator financiëel-administratief beleid

Vacature: vacature coördinator financieel-administratief beleid

Samenspraak: Herstelgerichte gespreksgroepen rond Seksueel grensoverschrijdend gedrag

In de media horen we regelmatig spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag, al dan niet binnen een organisatie. In besloten kring wordt er vooral over gezwegen en zijn er nog veel taboes. Samenspraak organiseert gespreksgroepen voor slachtoffers, daders, hun omgeving en burgers betrokken bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze groep is voor mensen die elkaar niet kennen en ook niet bij dezelfde feiten betrokken zijn. Samenspraak wil mensen de kans geven vanuit die verschillende posities samen te spreken over de diverse aspecten en gevolgen van de feiten.

Moderator vzw organiseert, samen vele partners, in het voorjaar van 2020 in de gevangenis van Hoogstraten gespreksgroepen waarin slachtoffers, daders, hun omgeving en burgers met elkaar in gesprek kunnen gaan omtrent dit thema.  Alle info lees je in de flyer onderin of op www.moderator.be/samenspraak 

Hartelijke wensen!

Beste sympathisant,

Bedankt voor je interesse en steun aan Moderator vzw het afgelopen jaar!
Ook in 2020 zetten we ons graag samen met jullie in voor een mens-waardigere samenleving, waarbij burgers vanuit hun unieke kijk op de wereld verantwoordelijkheid kunnen opnemen voor elkaar en zich verbonden weten met het bredere samenlevingsproject. Daarom blijven wij het herstelrechtelijk gedachtengoed verder uitdragen en ondersteunen we mensen in een conflictsituatie zo kwalitatief mogelijk in hun bemiddelingspoging.

Wil je ons hier graag bij helpen? Laat gerust even weten waar je graag mee je schouders onder zet.

Recht is maar recht als burgers het zo ervaren

"Een proces met louter de
nadruk op het formele
rechtbankgebeuren, is een
verarmde manier om aan
recht te doen."

Lees de interessante bijdrage van professor Ivo Aertsen in de Juristenkrant onderin:

Juristenkrant_399_IvoAertsen (002)