Wat is het Moderator Forum

Een misdrijf is geen geïsoleerd feit waarin alleen slachtoffer en dader betrokken zijn. Een misdrijf raakt eveneens de familie en vrienden, de buurt, collega’s, … de hele samenleving.

Moderator, geïnspireerd door het herstelrecht,  pleit voor een duurzame maatschappelijke reactie op criminaliteit die  méér is dan een afhandeling door politionele en strafrechtelijke instanties. Criminaliteit is een zaak van de hele gemeenschap!

Moderator spreekt de directe betrokken bij een ongeval of een misdrijf aan op hun vermogen om zich tot elkaar en tot betrokken instanties te richten. Tegelijk spreekt Moderator hulp-/dienstverlenende en gerechtelijke instanties aan op hun rol en mogelijkheden om vorm te geven aan een meer communicatieve en participatieve justitie.

Op de website van Moderator vzw worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt (in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Indien u kiest om niet gevolgd te worden op deze website, wordt er een cookie bewaard in uw browser om uw keuze te onthouden gedurende 1 jaar. Ik ga akkoord, Ik wil niet gevolgd worden
889