Nieuws

Lancering kinderboek in samenwerking met Moderator

print
Vandaag verschijnt bij uitgeverij Van Halewyck ‘Per ongeluk’ van auteur Nathalie Slosse (Talismanneke vzw). ‘Per ongeluk’ is een herkenbaar verhaal over onbedoeld schuldig zijn en de worsteling voor slachtoffer en veroorzaker om weer verder te gaan.

De vrolijke stemming bij de vijver slaat helemaal om wanneer Snuiter per ongeluk een van de eieren van Mama Eend laat vallen. Snuiter is bang voor de gevolgen. Hij schaamt zich ook. Wat zou hij graag de tijd terugdraaien, maar wat gebeurd is, is gebeurd. Gelukkig krijgt Snuiter de kans om het goed te maken met de eendjes en helpt iedereen elkaar verder.

Meer info over het boek en de schrijfter vind je op: https://www.vanhalewyck.be/per-ongeluk.html

http://talismanneke.be

Moderator Forum voor herstelrecht en bemiddeling werkte mee aan dit boek vanuit de overtuiging dat een boek over slachtoffer en dader, over schuld- en schaamtegevoelens en over herstel erg belangrijk en ondersteunend kan zijn kinderen en families betrokken bij een conflict, een midrijf. We vinden het erg belangrijk dat kinderen al van jongsaf aan leren omgaan met conflicten en de gevoelens die daarbij horen en dat ze ook leren hoe ze zelf kunnen bijdragen tot een oplossing.

Moderator vzw wil slachtoffers en daders een stem geven, ook kinderen die slachtoffer zijn geworden. Een bemiddelaar praat met hen en met de dader en brengt vragen en antwoorden over en weer, als een soort postbode. Het kind kan er ook voor kiezen om de dader te ontmoeten, meestal in gezelschap van een volwassen vertrouwenspersoon.

Lees je graag meer over onze bemiddeling? Surf dan naar www.moderator.be

Heb je een vraag? Mail gerust naar info@moderator.be

 

Wie graag een exemplaar van het boek wint, kan via onze facebookpagina meedingen naar één van de exemplaren die we weggeven.  Meer info: www.facebook.com/Moderatorforumvoorherstelrechtenbemiddeling

2 Comments

 1. Cynthia

  Hoe kan ik nog zo’n boek bekomen?

  1. pieter verbeeck

   Beste Cynthia,
   Sorry voor onze late reactie omtrent je vraag. Het boek is te koop in de meeste boekhandels. Zelf verkopen we ze niet.
   Meer info vind je ook op deze pagina: http://talismanneke.be/project/per-ongeluk/

   Vriendelijke groet,
   Pieter (Moderator vzw)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts