Nieuws

Bianchi Herstelrecht praktijkprijs 2023

print

Op 14 december 2023 ontvingen Moderator vzw en onze Nederlandse zusterorganisatie Perspectief Herstelbemiddeling samen de Bianchi Herstelrecht Praktijkprijs.

Voorzitter Antony Pemberton reikte de prijs uit aan onze beleidscoördinator Katrien Lauwaert tijdens de Avond van het Herstelrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hij lauwerde Moderator vzw voor wat we in de voorbije jaren breed maatschappelijk hebben gerealiseerd op het terrein van herstelbemiddeling en herstelrecht en vermeldde in het bijzonder het project ‘Samenspraak’, waarin we aan de slag gaan met dialooggroepen, als een interessante innovatieve praktijk.

De gezamenlijke prijs met Perspectief Herstelbemiddeling is een eerbetoon aan onze standvastige inzet voor het herstelrecht en voor ons bondgenootschap over de landsgrenzen heen: samen bemiddelen, van elkaar leren, samen bruggen bouwen met wetenschap en media.

De wetenschapsprijs ging naar emeritus professor criminologie (LINC – KULeuven) en stichtend lid en bestuurlid van Moderator vzw, Ivo Aertsen.

De cultuurprijs ging naar Maarten Smit, artistiek leider van Wabi Sabi theater, voor de voorstelling TERECHT. Een absolute aanrader die in de herfst van 2024 opnieuw in de Nederlandse theaterzalen zal te zien zijn. Wij ijveren ervoor om hen ook naar Vlaanderen te halen!

Bedankt www.bianchiherstelrechtstichting.nl

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts