Nieuws

Afscheid van Kris

print

Met een droef hart laten we jullie weten dat onze vriend en collega, Kris Vanspauwen, zaterdagavond na een lange ziekteperiode zacht ingeslapen is.  Hoewel het bericht niet onverwacht komt na zijn laatste mailboodschap, komt het ongetwijfeld ook voor velen onder jullie die Kris kenden, hard aan.

Kris liet met zijn niet aflatend enthousiasme en doorzettingsvermogen, met zijn geloof in mensen en met zijn warme hart een onuitwisbare indruk na op de mensen waarmee hij in contact kwam. 

Al van in zijn studententijd verdiepte hij zich in Restorative en Transformative Justice en bemiddeling.  Het bracht hem op verschillende plekken in de wereld waar hij van dichtbij en in contact met de lokale mensen nadacht over herstel en verzoening, onder andere in het kader van de waarheids- en verzoeningscommissie in Zuid-Afrika.

Al deze wijsheid bracht hij ook mee terug naar onze organisatie Moderator. Hij verruimde onze kijk, bracht originele ideeën aan en engageerde zich om ook in Vlaanderen herstelrecht een stevigere voet aan grond te geven.  Internationaal deed hij dat door zijn rol binnen het European Forum for Restorative Justice. 

Kris was belezen. Kris was een doorzetter, met duidelijke ideeën.  Hij stippelde een weg uit en ging voor datgene waar hij in geloofde.   

Ook toen hij ziek werd, bleef hij zijn wereld met ons delen.  Zijn vragen en onzekerheden, maar ook zijn momenten van intens geluk, het belang dat hij hechtte aan samenzijn met zijn vrouw, kinderen en naaste familie en de babbels met vrienden van over heel de wereld, die hij koesterde.

En toen werd het steeds stiller. En werd het ook voor ons duidelijk dat zijn tijd hier bij ons kortte. 

Wat zijn we dankbaar dat je op ons pad kwam, Kris.  Dat we je één van ons mochten noemen.  We dragen je van hieruit altijd verder met ons mee op onze paden, in onze vragen. Je blijft bij ons. 

Rust zacht, Kris.  

Denkend aan dingen die gaan komen

Leg ik nu voorgoed de wapens neer

Denkend aan niet uitgekomen dromen

Droom ik nu niet langer meer

Tijd om te gaan slapen

Tijd om te berusten in het feit

Dat spijt van geen belang meer is

Tijd om te gaan slapen

Tijd om te bekennen dat

Ik zoveel kansen gekregen heb

Hopend dat je nog heel lang mag leven

Laat ik graag al mijn verlangens na

Hopend dat je nog alles mag beleven

Laat ik je de toekomst na

Tijd om te gaan slapen

Tijd om te berusten in het feit

Dat mijn tijd gekomen is

Tijd om te gaan slapen

Tijd om nog te zeggen dat ik,

dat ik je heel graag heb gezien

(c) Kris De Bruyne

Brief Kris

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts