Info

Webinar SAMENSPRAAK herbekijken?

In de webinar laten we jullie aan de hand van heel wat getuigenissen van deelnemers en begeleiders kennismaken met wat ‘herstelgerichte dialooggroepen’ precies zijn, wat ze beogen, hoe ze in hun werk gaan en wat hun eventuele meerwaarde is voor slachtoffers, daders, veroorzakers en de samenleving.

Webinar bekijken? Klik hier!

JAARVERSLAG 2020 | Reflecties

Wil je meer weten over waar Moderator zich het afgelopen jaar zoal mee bezig hield? 

Lees dan hier ons jaarverslagmagazine 'REFLECTIES'.  

Met oa artikels over volgende thema's: Online bemiddelen in Coronatijd, Taal als verbinding of struikelblok, het project Samenspraak, bemiddelingsgetuigenissen, verschillende samenwerkingsvormen en projecten en tot slot een blik op de cijfers. 

Wil je meer weten over onze lokale werkingen? Dan vind je hier een bundeling van fiches uit onze (provinciale) bemiddelingsdiensten. Ze bieden onder andere een inzicht in de lokale bemiddelingscijfers en het structurele werk dat het afgelopen jaar lokaal geleverd werd. 

Tot slot kan u ook een eerste blik werpen op onze jaarposter, gericht op oa. sensibilisering via onze partners. 

Al deze documenten kan u op eenvoudig verzoek ook gedrukt ontvangen.  

SAMENSPRAAK UITNODIGING afsluitend online event: 29 april 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Savethedate29042021-Terugblik-project-SAMENSPRAAK-Moderator-vzw-724x1024.png

Tijdens dit afsluitend online event blikken we terug op de afgelopen 2 jaar waarin we samen met vele partners de methodiek van herstelgerichte dialooggroepen verder ontwikkelden. Tijdens dit event willen we jullie aan de hand van een korte film laten kennismaken met wat 'herstelgerichte dialooggroepen' precies zijn, wat ze beogen, hoe ze in hun werk gaan en wat hun eventuele meerwaarde is voor slachtoffers, daders, veroorzakers en de samenleving.

Na de film voorzien we nog wat tijd voor vragen en kan je in gesprek gaan met enkele deelnemers aan de dialooggroepen.

We houden het bewust kort en krachtig (ongeveer een uur), zodat hopelijk zoveel mogelijk mensen even mee komen luisteren en spreken.

Wees welkom! Deelname is gratis.

Inschrijven is verplicht en kan hier: INSCHRIJVEN

Meer info over Samenspraak: www.moderator.be/samenspraak

Jaarverslag 2020 | Magazine 'Reflecties'


[3d-flip-book mode="fullscreen" id="4904"][/3d-flip-book]

Dag van het slachtoffer: podcast

Maandag 22 februari is het Europese Dag van het Slachtoffer.

Samen met vele partners wil het parket van Antwerpen extra aandacht vragen voor de rol van het slachtoffer. In samenwerking met PZ Antwerpen, CAW De Kempen, Dienst Slachtofferonthaal hebben ze een pod-en videocast opgenomen in de centrale hal van het Vlinderpaleis.

Aan tafel zaten Natascha Holemans, Ans Baeyens, Caro Marcinkowski, Lieselotte Claessens en Anja Van De Wal (haar zus werd in 2002 vermoord). Moderator van dienst was Wouter Bruyns.

Je vindt de links naar de pod- en videocast onderin:

Podcast 12: Zorg voor het slachtoffer van Politiezone Antwerpen | Gratis luisteren op SoundCloud: https://soundcloud.com/user.../zorg-voor-het-slachtoffer

de videocast: https://www.youtube.com/watch?v=U3rPLh8d_qs&feature=youtu.be