Info

Lees nu ons jaarmagazine 2022 - 23

Jaarmagazine 2022 - 23 Moderator vzw

Wil je alles te weten komen over wat onze Moderator medewerkers het afgelopen jaar bezighield? Wil je meer weten over onze samenwerkingen en projecten? Klik dan hier of op het coverbeeld en lees ons jaarmagazine, boordevol getuigenissen en verhalen over bemiddeling en herstelgerichte dialoog. We bieden je een blik op onze verschillende methodieken en werkvormen, maar zetten ook lokale en internationale herstelrechtelijke ontwikkelingen in de spotlight. Lees meer over de inspanningen van het Parket Limburg of de boeiende activiteiten van project Dialoog, krijg inzicht in dekolonisatie en herstel, of de internationale samenkomst van betrokkenen bij gewelddadige gemeenschapsconflicten (Encounter of Encounters).

We horen graag wat jullie ervan vinden! Vragen of opmerkingen, of wil je graag een gedrukt exemplaar ontvangen? Stuur dan zeker een mailtje naar info@moderator.be.

Webinar 'In Perspectief: Wat kan herstel betekenen na een misdrijf?'

Heb je de webinar 'In Perspectief: Wat kan herstel betekenen na een misdrijf?' vorige week gemist en kon je dus de beklijvende getuigenissen van Nathalie, Catherine en Mark niet bekijken en beluisteren? Miste je de toelichting van bemiddelaar Evelyn?

Hier is je kans om alles nog eens rustig te herbekijken en -beleven: Klik hier.
Ken je onze partners van project Dialoog Herstel nog niet? Meer info over hun werk vind je hier.

VACATURE mdw onthaal en administratie - maart 2023

Ben jij graag eerste aanspreekpersoon, ben je gedreven op administratief vlak en heb je zin om ons onthaal mee verder uit te bouwen?

Moderator Forum voor herstelrecht en bemiddeling vzw zoekt een medewerker ‘onthaal en administratie’ te Kessel-Lo. (60% ( 22,8u) tewerkstelling, contract onbepaalde duur)

Spreekt deze vacature je aan, aarzel dan niet om te solliciteren

  • Stuur een gemotiveerde sollicitatiebrief + CV naar personeelscoördinator Hilde Deboeck:
  • We verwachten je kandidatuur ten  laatste tegen woensdag 22 maart 2023 om 17u.
  • Wij werven aan op basis van competenties en talenten, ongeacht leeftijd, gender, geslacht, afkomst, levensbeschouwing of handicap;

OPROEP KANDIDATEN Nieuwe Samenspraak dialooggroep rond seksueel grensoverschrijdend gedrag

In mei en juni 2023 organiseren we in Oudenaarde een nieuwe dialooggroep rond het thema 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'.

In de media horen we regelmatig spreken over seksueel grensoverschrijdend gedrag, al dan niet binnen een organisatie. In besloten kring wordt er vooral over gezwegen en zijn er nog veel taboes.

Samenspraak organiseert gespreksgroepen voor slachtoffers, plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag, hun omgeving en geïnteresseerde burgers. Deze groep is voor mensen die elkaar niet kennen en ook niet bij dezelfde feiten betrokken zijn.

Samenspraak wil mensen de kans geven vanuit die verschillende posities samen te spreken over de diverse aspecten en gevolgen van de feiten.

Meer info en hoe je je kan aanmelden vind je via onderstaande link:

https://moderator.be/samenspraak/

22.02.23 Europese dag van het slachtoffer

Video: bekijk hier

Op deze dag brengen we de verschillende organisaties extra onder de aandacht die zich bezig houden met #slachtofferzorg.Vanuit Moderator brengen wij mensen na een ingrijpende gebeurtenis met elkaar in contact. Vragen stellen en antwoorden kunnen geven,, helpt vaak. Het lucht op, geeft meer inzicht, brengt rust, geeft terug grip: Zowel voor slachtoffer, dader , veroorzaker als samenleving.
Niet enkel iedere organisatie apart, maar ook een hechte samenwerking van partners staat iedere dag klaar om samen een goede slachtofferzorg waar te maken. Ben je niet zeker of je bij de juiste dienst bent? Dan bekijkt ieder van ons graag waar jij het best terecht kan met je vragen.Contacteer ons, of neem een kijkje op www.slachtofferzorg.be voor informatie op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Samen gaan we op weg.

In samenwerking met @Centrum.Algemeen.Welzijnswerk @moderatorvzw @vertrouwenscentrumkindermishandeling @jeugdzorgemmausantwerpen @parketantwerpen @agentschapjustitieenhandhaving @imeldaziekenhuisbonheiden @azsintmaarten @zorgcentrumnaseksueelgeweld @PolitiezoneRivierenland @belgianfederalpolice @politiezoneheist @lokalepolitielier @pzbodukap @FamilyJusticeCenter

Productie door Peter Van Keer vnkr.studio