Info

Herstelconferentie

Herstelconferentie: dialoog na conflict
Let’s talk…
23 nov 2023 - Iers College Leuven

2023. De oorlog in Oekraïne, de klimaatcrisis, het migratievraagstuk, de ‘erosie’ van de democratie, grensoverschrijdend gedrag, racisme, armoede en ongelijkheid … Zo veel kwesties waarrond visies botsen. Met luid verkondigde meningen, maar ook met niet-gehoorde noden. 

De samenleving komt daardoor onder spanning, normen en waarden komen onder druk. Her en der leidt het tot brandjes, maar ook tot conflict en zelfs tot strafbare feiten, tot misdrijven. Schade wordt aangericht, persoonlijke en maatschappelijke.

Hoe gaan we daarmee om op een constructieve manier? Als individu en als samenleving? Hoe kan de schade hersteld worden? Hoe geven we erkenning aan ieders noden? Hoe creëren we mogelijkheden om verantwoordelijkheid op te nemen voor wat gebeurde? Hoe zorgen we ervoor dat het zich niet herhaalt? Op welke manier kan een dialoog, een bemiddeling tussen alle betrokkenen helpend zijn? 

Vele vragen waarover we tijdens deze Herstelconferentie graag, op een creatieve manier, met jou in gesprek gaan.
Let’s talk …

Meer info omtrent het programma vind je vanaf 25 september 2023 op: moderator.be | dialoogherstel.org/herstelconferentie

De Herstelconferentie is een organisatie van DIALOOG en Moderator vzw. 
Iedereen is welkom. 
Inschrijven kan vanaf 25 september 2023

DIALOOG is een project van Avansa, De Huizen vzw en De Rode Antraciet, dat de voorbije drie jaar het debat voedde over hoe we als samenleving omgaan met de kwesties ‘misdaad, straf en herstel’. Met de Herstelconferentie slaan DIALOOG en Moderator vzw (expert in herstelrecht en bemiddeling) de handen in elkaar!

LUISTERTIP!

Kieran, een jongen van 13, sterft in 2013 bij een ongeval met de fiets. Els, de vrouw die hem aanreed, wil nadien contact opnemen met zijn ouders. In deze podcast horen we zowel May, de mama van Kieran, als bestuurster Els. "Een ongeval vernielt verschillende levens. Ik kom nog vaak langs die plek, maar ik rij nooit meer in dezelfde richting."

Els en May vertellen in deze podcast van Stef Vanlee, hun verhaal en wat de bemiddeling via Moderator daarbij voor hen betekend heeft.

Integer en aangrijpend!

#podcast #112verhalen

Beluister nu via: https://open.spotify.com/episode/0zT1ZdZrlEakacRNqWygvT...

Deelnemen aan een dialooggroep 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'?


In het najaar van 2023 organiseren we in regio Antwerpen (i.c. Mechelen en Hoogstraten) twee dialooggroepen rond het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Hieronder vind je alle concrete info over het project alsook de exacte data en plaats. We zijn momenteel al gestart met de eerste intakes voor beide groepen.

Aarzel dus niet om als professionele partner cliënten (slachtoffers, plegers), context van cliënten of geïnteresseerde burgers aan te melden. Ben je zelf betrokken bij seksueel grensoverschreidend gedrag of ben je als burger geïnteresseerd om deel te nemen aan een dialooggroep? Je kan zeker ook rechtstreeks contact opnemen.

Twijfel je? Bel ons dan even op 0478/26 17 37 of stuur een mailtje naar hilde.vanlommel@moderator.be

Misschien is het goed om te weten dat kandidaten eerst telefonisch worden gecontacteerd. Daarna worden zij uitgenodigd voor een gesprek waarin ze uitleg krijgen over de inhoud van de avonden en over onze manier van werken. Op dat moment komen ook je noden en verwachtingen aan bod. Na het kennismakingsgesprek brengen we de kandidaat op de hoogte of hij/zij/hen al dan niet kan deelnemen aan de gespreksgroep.

Meer info over herstelgerichte dialooggroepen vind je hier: https://moderator.be/samenspraak/



Lees nu ons jaarmagazine 2022 - 23

Jaarmagazine 2022 - 23 Moderator vzw

Wil je alles te weten komen over wat onze Moderator medewerkers het afgelopen jaar bezighield? Wil je meer weten over onze samenwerkingen en projecten? Klik dan hier of op het coverbeeld en lees ons jaarmagazine, boordevol getuigenissen en verhalen over bemiddeling en herstelgerichte dialoog. We bieden je een blik op onze verschillende methodieken en werkvormen, maar zetten ook lokale en internationale herstelrechtelijke ontwikkelingen in de spotlight. Lees meer over de inspanningen van het Parket Limburg of de boeiende activiteiten van project Dialoog, krijg inzicht in dekolonisatie en herstel, of de internationale samenkomst van betrokkenen bij gewelddadige gemeenschapsconflicten (Encounter of Encounters).

We horen graag wat jullie ervan vinden! Vragen of opmerkingen, of wil je graag een gedrukt exemplaar ontvangen? Stuur dan zeker een mailtje naar info@moderator.be.

Webinar 'In Perspectief: Wat kan herstel betekenen na een misdrijf?'

Heb je de webinar 'In Perspectief: Wat kan herstel betekenen na een misdrijf?' vorige week gemist en kon je dus de beklijvende getuigenissen van Nathalie, Catherine en Mark niet bekijken en beluisteren? Miste je de toelichting van bemiddelaar Evelyn?

Hier is je kans om alles nog eens rustig te herbekijken en -beleven: Klik hier.
Ken je onze partners van project Dialoog Herstel nog niet? Meer info over hun werk vind je hier.