Nieuws

Europese ‘Dag van het SLACHTOFFER

print

22 februari 2022 – Europese ‘Dag van het SLACHTOFFER’, een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor de rechten van slachtoffers.


Dagelijks proberen we ook vanuit Moderator, vanuit onze intermediaire rol, zowel heel concreet als tijdens structureel overleg, het lot en de noden van slachtoffers mee onder de andacht te brengen en hen te ondersteunen waar mogelijk via herstelgerichte dialoog.


Vanuit de overheid werd 4 jaar geleden de website www.slachtofferzorg.be ontwikkeld. Op deze website vinden slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en aanslagen informatie op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Ook naasten van deze slachtoffers en getuigen kunnen voor informatie en ondersteuning op deze website terecht. Voor verschillende feiten biedt de website specifieke informatie en wordt er dieper ingegaan op wat slachtoffers zelf kunnen doen en wie hen kan helpen. Zo werd de website onlangs aangevuld met informatie rond historisch misbruik, medische ongevallen, ontspoorde zorg en vechtscheidingen.


https://www.youtube.com/watch?v=BG2b6Nk5aNI

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts