Nieuws

BOEK ‘Het spijt mij. Over bemiddeling na een verkeersongeval’ vanaf nu te koop

print

De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een weekendongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegt. Sommige ongevallen confronteren ons met de vernietigende kracht van het noodlot. En ‘ons’, dat zijn in de eerste plaats slachtoffers en veroorzakers, want beide partijen moeten leren leven met wat gebeurd is. In Het spijt mij volgt Sabine Cocquyt de bemiddeling die na zo’n tragische gebeurtenis wordt opgestart. Wil een moeder de veroorzaker van het ongeval dat haar zoon het leven kostte in de ogen kijken? En wat zeg je als veroorzaker tegen de vrouw die je een paar weken voordien van haar sokken reed?
Verhalen die de kracht van bemiddeling tonen.

Dit boek toont aan tot welke graad van beschaving de mens in staat kan zijn ondanks ernstige kwetsuren en onrecht. Het vertrekt vanuit de concrete problematiek van verkeersslachtoffers, maar kan volgens mij ook symbool staan voor het omgaan met de conflicten die onze wereld bedreigen. (Dirk De Wachter)

Het boek bestellen kan via een eenvoudig mailtje naar auteur Sabine Cocquyt: info@sabinecocquyt.be of rechtstreeks bij uitgeverij EPO. Het boek is ook te koop in de betere boekhandel.

Bekijk ook de sterke getuigenissen van Sabine en Viviane in het radioprogramma ‘ De Madammen’ over het belang en de meerwaarde van bemiddeling na een verkeersongeval.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Rondom Prison Mechelen

Een verbinding van het leven binnen én buiten de gevangenis De muren van een gevangenis...