Nieuws

Project Rechten van verkeersslachtoffers EU-richtlijn 2012/29

print
In maart 2017 startte een Europees Project rond de rechten van verkeersslachtoffers.  Rondpunt is de coördinator van het project.  Moderator en Linc (KU Leuven) zijn partners.  De aanleiding voor dit project was de Europese richtlijn 2012/29 die ook aan slachtoffers van verkeersongevallen en hun omgeving bepaalde rechten toekent.  Het project heeft 3 grote thema’s : toegang tot informatie en ondersteuning, herstelrecht en bemiddeling in verkeersongevallen en –overtredingen en interdisciplinaire samenwerking.

We halen in dit project onze inspiratie ook over de grens en delen onze projectresultaten met partners uit heel Europa. Onze Europese projectpartners zijn Victim Support EuropeEuropean Federation of Road Traffic Victims en het European Forum for Restorative Justice.

We zorgen er in dit project  voor dat er meer informatie is bij politie, justitie en andere hulpverleners over de mogelijkheid tot contact tussen veroorzakers en slachtoffers. Daarnaast werken we aan verbeterde samenwerking tussen de professionals die je als verkeersslachtoffer of nabestaande tegenkomt in je traject na het verkeersongeval. Dit doen we door good practices te verspreiden zodat iedereen geïnspireerd raakt om beter samen te werken. We zullen ook een handboek over herstelrecht en bemiddeling in verkeersongevallen opmaken en gaan trainingsmateriaal uitwerken en zelf workshops geven.

Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Justice Programme van de Europese Unie.  Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op via joke.castelein@rondpunt.be of download hier de flyer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts