Nieuws

Restorative Justice Week 2017 – Leuven Restorative City

print

Beste,

 

Vanuit het project Leuven Restorative City hebben we een overzicht gemaakt van alle activiteiten die in Leuven worden georganiseerd in het kader van de internationale Restorative Justice Week 2017.

Tijdens deze week wordt overal in Europa (en zelfs internationaal) de aandacht gevestigd op de kracht van herstelrecht en herstelgericht werken, niet alleen binnen maar ook buiten justitie.

Leuvense organisaties en diensten bieden in de week van 19 november een brede waaier van activiteiten aan zoals vormingen, workshops, films, TedX-Leuven salon … allemaal in het teken van verbindend en herstelgericht werken. Dit aanbod is zowel gericht op professionals als op het brede publiek.

 

Leuven Restorative City is een samenwerkingsverband met volgende partners: KU Leuven – Leuvens Instituut voor Criminologie, European Forum for Restorative Justice vzw, Alba vzw, Moderator Forum voor herstelrecht en bemiddeling vzw, CAW Oost-Brabant vzw, Arktos vzw, De Rode Antraciet vzw, Vormingplus Oost-Brabant vzw, Vlerick Business School, Stad Leuven, Youtopia Leuven, Eigen Kracht-Conferenties vzw.

In dit project werken we in de loop van 2017 – 2018 samen aan een breder draagvlak voor herstelgericht en verbindend werken in Leuven. We geloven er in dat directe dialoog, ook na conflicten en spanningen, bijdraagt aan een sterker wederzijds vertrouwen in elkaar, in groepen en uiteindelijk ook in de samenleving. Daarom willen we inwoners, hulpverleners, organisaties … inspireren en voeden om herstelgerichte vaardigheden en attitudes te versterken. Contactpersoon: an.marchal@kuleuven.be.

Wij hopen jullie te ontmoeten op één van deze acties!

Affiche activiteiten Leuven week 19 nov 2017_

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts