Nieuws

Bemiddelen na een zedenmisdrijf

print

Tijdens de internationale #rjweek2021, zetten we de spot op enkele thema’s en projecten waar we de voorbije periode bij betrokken waren. Vandaag vertellen we jullie graag iets meer over een belangrijk onderdeel uit onze bemiddelingspraktijk, BEMIDDELEN BIJ ZEDENMISDRIJVEN.

Onderstaande infographic licht enkele opvallende vaststellingen toe, gebaseerd op de bemiddelingscijfers van de afgelopen 10 jaar.

Zo stellen we onder meer vast dat het bij deze feiten vaker na vonnis pas bemiddeld wordt, dat het vaker dan gemiddeld slachtoffers zijn die het initiatief tot bemiddeling nemen en dat er vaker dan gemiddeld facetoface gesprekken plaatsvinden. We zien ook dat er vaker dan gemiddeld een familiale band is tussen de bemiddelingspartijen.

Onze cijfers over de voorbije 10 jaar tonen dat er een duidelijke nood aan herstelgerichte processen is, zowel bij slachtoffers als daders van een zedenmisdrijf. Ook in de nieuw ontwikkelde methodiek van herstelgerichte dialooggroepen komen deze noden duidelijk naar voor. Het blijft een uitdaging om de juiste informatie bij de juiste personen te krijgen, zodat iedereen die dat wil om een bemiddeling kan vragen.

#moderatorvzw #RJWEEK2021 #restorativejustice #herstelrecht #herstelbemiddeling

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts