Nieuws

Herstelconferentie

print

Herstelconferentie: dialoog na conflict
Let’s talk…
23 nov 2023 – Iers College Leuven

2023. De oorlog in Oekraïne, de klimaatcrisis, het migratievraagstuk, de ‘erosie’ van de democratie, grensoverschrijdend gedrag, racisme, armoede en ongelijkheid … Zo veel kwesties waarrond visies botsen. Met luid verkondigde meningen, maar ook met niet-gehoorde noden. 

De samenleving komt daardoor onder spanning, normen en waarden komen onder druk. Her en der leidt het tot brandjes, maar ook tot conflict en zelfs tot strafbare feiten, tot misdrijven. Schade wordt aangericht, persoonlijke en maatschappelijke.

Hoe gaan we daarmee om op een constructieve manier? Als individu en als samenleving? Hoe kan de schade hersteld worden? Hoe geven we erkenning aan ieders noden? Hoe creëren we mogelijkheden om verantwoordelijkheid op te nemen voor wat gebeurde? Hoe zorgen we ervoor dat het zich niet herhaalt? Op welke manier kan een dialoog, een bemiddeling tussen alle betrokkenen helpend zijn? 

Vele vragen waarover we tijdens deze Herstelconferentie graag, op een creatieve manier, met jou in gesprek gaan.
Let’s talk …

Meer info omtrent het programma vind je vanaf 25 september 2023 op: moderator.be | dialoogherstel.org/herstelconferentie

De Herstelconferentie is een organisatie van DIALOOG en Moderator vzw. 
Iedereen is welkom. 
Inschrijven kan vanaf 25 september 2023

DIALOOG is een project van Avansa, De Huizen vzw en De Rode Antraciet, dat de voorbije drie jaar het debat voedde over hoe we als samenleving omgaan met de kwesties ‘misdaad, straf en herstel’. Met de Herstelconferentie slaan DIALOOG en Moderator vzw (expert in herstelrecht en bemiddeling) de handen in elkaar!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts