Nieuws

Uitnodiging om samen inhoud te geven aan de trefdag van 21.11.2019

print
Beste burger, professional, organisatie, netwerk, overheid, …

 

Dit schrijven is een uitnodiging aan u en u en u. Een uitnodiging om samen te komen, om te inspireren, om elkaar te versterken. Om te ontmoeten en te verbinden, wel ja, het woord is eruit.

Moderator probeert sinds haar oprichting (zoals u misschien gemerkt heeft, een dikke 20 jaar geleden) met vallen en opstaan, soms te beschermend, soms misschien te overtuigd, ruimte te maken voor ontmoeting over Justitiële structuren en Welzijns-grenzen heen (of vice versa: u kiest). Vaak in functie van ons herstelrechtelijk discours. Mensen, die het moeilijk hebben, kansen geven, betrekken, erkennen, ondersteunen, samenbrengen, systemen uitdagen om uit de dagelijkse routine en de eigen kaders te treden, linken te maken naar anderen. Met vallen en opstaan, maar steeds vanuit een gedeelde drive.

 

Het dagelijks voorbijflitsend, te vaak polariserend, eigen verantwoordelijkheid afschuivend maatschappelijk discours daagt ons uit om na te denken hoe we hier een hoorbaar alternatief naast kunnen leggen. En hoe we elkaar daarin kunnen versterken?

En daar nodigen we u, beste burger, professional, organisatie, netwerk, overheid, … graag voor uit.

We blijven immers nog te vaak op ons eigen eiland zitten, missen kansen om de samenleving te betrekken. Er bestaan zoveel mooie projecten, ideeën, organisaties, die vanuit eenzelfde drive met een gelijkaardig doel (misschien met andere woorden en specifiekere klemtonen) dagelijks het beste geven van zichzelf, en toch vaak te alleen blijven staan om echt verandering te brengen. Vele druppels, te weinig rivier.

 

En daarom dus dit aanbod: Reeds vele jaren organiseert Moderator in de week van 20 november een trefdag, meestal opgebouwd rond een specifiek thema, met een uitnodiging naar geïnteresseerden om zich hierbij aan te haken. Te ontmoeten, te treffen, te verbinden, te inspireren.

 

Laten we dit jaar, op 21 november 2019 daarom samen een trefdag organiseren. Een ontmoetingsdag, een verbindingsdag. Wij zorgen voor een plek en de organisatie, jullie zorgen mee voor het programma. Heb je zin om er mee je schouders onder te zetten, heb je zelf iets te vertellen, of heb je een breed netwerk, heb je zelf een inspirerend participatief samenlevingsproject, of heb je een geweldig idee waar je graag met anderen van gedachten over wil wisselen? Heb je een fantastische film gezien rond een thema dat linkt aan ons herstelrechtelijk verhaal, die iedereen moet kennen of vertel je graag iets over een boek dat je gelezen hebt, dat een inspiratiebron was voor hoe je (met jouw organisatie/netwerk/…) aan samenlevingsopbouw doet, alles kan,…

 

Contacteer me, voor 15 september 2019, op pieter.verbeeck@moderator.be. En samen bekijken we wat mogelijk is! Grijp je kans!

 

Pieter Verbeeck (Lid van het coördinatieteam van Moderator vzw en communicatieverantwoordelijke)

2 Comments

 1. Senna Sprenkels

  Beste dhr/mw,

  Ik volg de studie Social Work (Leerjaar 2) aan het Avans hogeschool te ‘s-Hertogenbosch (NL), samen met 4 andere klasgenoten doe ik een onderzoek naar de bemiddeling tussen een slachtoffer en een dader. Zodoende zijn wij bij deze organisatie terechtgekomen. Bovenstaande deadline qua aanmelding was voor ons niet mogelijk gezien wij het vak praktijkgericht onderzoek pas gestart zijn afgelopen week. In dit vak is het de bedoeling dat wij een onderzoek gaan doen, zoals eerder vermeld dus naar de bemiddeling tussen dader en slachtoffer. Nu heb ik en een andere klasgenoot de taak gekregen herstelrecht en bemiddeling uit te zoeken. Zodoende zouden wij graag alsnog willen deelnemen aan de trefdag. Waarom? Omdat het ons leerzaam lijkt om te zien hoe het in de praktijk wordt uitgevoerd, in de praktijk leer je het meeste en België ligt voor op NL betreft de bemiddeling tussen dader en slachtoffer. Zodoende zouden wij hier veel kunnen leren voor ons onderzoek. Verder benadrukt school op de internationale bronnen, voor ons onderzoek is al meermaals vermeld dat wij eens in België moeten kijken hoe hun daar te werk gaan. Nog een van de redenen waarom wij graag willen deelnemen.
  Ik hoor graag van u of u hier ook iets in ziet,

  Bij voorbaat dank,

  Senna Sprenkels

  1. pieter verbeeck

   Beste Senna,
   Helaas lees ik jouw reactie nu pas veel te laat. Jullie waren zeker welkom om deel te nemen aan onze trefdag. Volgende keer dus zeker welkom en gewoon inschrijven! Trefdagen staan immers open voor iedereen met interesse in het werkveld van bemiddeling en herstelrecht.

   Vriendelijke groeten,
   Pieter Verbeeck

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts