Nieuws

Europese Dag van het Slachtoffer

print

Vandaag is het de Europese ‘Dag van het Slachtoffer’, een dag waarop we samen met vle organisaties uit het Welzijnslandschap extra aandacht vragen voor de rechten van slachtoffers.

Ook de bemiddelingsdiensten van Moderator organiseren deze week bijzondere acties, vaak samen met lokale samenwerkingspartners, om aandacht te vragen voor de rechten van slachtoffers. We brengen jullie vandaag graag wat beelden van acties die we samen opzetten.

Maar we willen jullie graag ook opnieuw wijzen op het bestaan van de website: www.Slachtofferzorg.be.

Dit is een belangrijke bron van informatie en ondersteuning voor slachtoffers. Op deze website vinden slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en aanslagen informatie op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Ook naasten van deze slachtoffers, nabestaanden en getuigen kunnen op deze website terecht. Voor verschillende feiten biedt de website specifieke informatie en wordt er dieper ingegaan op wat slachtoffers zelf kunnen doen en wie hen kan helpen. Zo werd de website onlangs aangevuld met informatie rond een woningbrand, een arbeidsongeval en ouderenmis(be)handeling.

Promotiefilm slachtofferzorg.be – YouTube

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts